چگونه اعتماد به نفس در نوجوانان شکل می گیرد.

اعتماد به نفس در نوجوان

اعتماد به نفس در نوجوانان

اعتماد به نفس یعنی اینکه باور داشته باشید که موفق می شوید. اعتماد به نفس با خودباوری و انعطاف پذیر بودن همراه است. اعتماد به نفس به نوجوانان کمک می کند که احساس امنیت کنند، تصمیم آگاهانه بگیرند و از افراد و موقعیت های نامناسب اجتناب کنند. فرزند شما برای داشتن حس اطمینان به یک رابطه قوی با شما نیازمند است. شما همچنین می توانید به فرزندتان کمک کنید تا برای ایجاد اعتماد به نفس روی تلاش فردی خود بیشتر از موفق شدن تمرکز داشته باشد.

اعتماد به نفس در نوجوانان چگونه است

اعتماد به نفس در نوجوانان

در اینجا موارد زیر مورد بحث قرار می گیرد:

  • اعتماد به نفس در نوجوانان به چه معناست؟
  • چرا اعتمادسازی برای نوجوانان حائز اهمیت است؟
  • چگونه اعتماد به نفس و انعطاف پذیری در نوجوانان شکل می گیرد؟
  • چه خطراتی اعتماد به نفس نوجوانان را تهدید می کند؟
  • چگونه از دیگران برای ایجاد حس اعتماد به نفس در نوجوانان کمک بگیریم؟

 

اعتماد به نفس نوجوانان به چه معناست؟

اعتماد به نفس یعنی اینکه باور داشته باشید که موفق می شوید یا در یک موقعیت خاص درست انتخاب می کنید. اعتماد به نفس شما با خودباوری همراه است که حس خوبی درباره خودتان است و اینکه احساس می کنید فردی باارزش هستید. اما داشتن خودباوری همیشه موجب اعتماد به نفس نمی شود.

اعتماد به نفس و انعطاف پذیری رابطه خیلی نزدیکی با هم دارند. انعطاف پذیری توانایی فرد برای برگشتن از یک تجربه سخت و مدیریت موقعیت های سخت یا استرس زاست. اگر فرزند شما انعطاف پذیر باشد و بتواند با شرایط سخت زندگی خود را وفق دهد، در مقابله با وضعیت های دشوار دارای حس اعتماد به نفس بیشتری خواهد بود.

 

چرا اعتمادسازی برای نوجوانان حائز اهمیت است؟

اعتماد به نفس به نوجوانان کمک می کند که احساس امنیت داشته باشند، تصمیم آگاهانه بگیرند و لزوماً از افراد و موقعیت های نامناسب اجتناب کنند و به دنبال موقعیت های درست باشند. اگر فرزند شما دارای اعتماد به نفس است، به احتمال زیاد فردی قاطع، مثبت، مشتاق، مصر و متعهد است. نوجوانی که اعتماد به نفس پایینی دارد، کمتر به کارهای گروهی ملحق می شود، در فعالیت های کلاسی شرکت نمی کند و بیشتر تمایل دارد تحت نفوذ هم سالان خود باشد. او در هر کاری انتظار شکست دارد و برای کارهای مهارتی تلاش زیادی نمی کند.

 

چگونه اعتماد به نفس و انعطاف پذیری در نوجوانان شکل می گیرد؟

در اینجا برخی از نکات مرتبط با اعتمادسازی و انعطاف پذیری در فرزند شما مطرح می شود.

عملگرا باشید

دنبال کارهای مثبت و عملگرایانه باشید تا در کو ک شما ایجاد مهارت کند. ارائه یک استراتژی روشن به منظور افزایش احتمال موفقیت یک روش عالی است که به او بفهماند چه کارهایی انجام بدهد که به اهدافش برسد. به عنوان مثال، اگر شما بخواهید برای یک تیم بسکتبال انتخاب شوید، باید مطمئن باشید که به حرف مربی گوش می دهید و بین جلسات تمرین می کنید.

به کودک خود فرصت دهید تا کارهای جدید را امتحان کند

وقتی کودک شما کارهای متفاوت زیادی را امتحان می کند، می فهمد در چه چیزی مهارت دارد و از چه چیزی لذت می برد. او خواهد دانست که بیشتر افراد در بعضی از کارها خوب عمل می کنند و در برخی دیگر خوب نیستند. روی هم رفته، همه ما نمی توانیم ورزشکار المپیک، قهرمان بازی یا نابغه موسیقی باشیم.

فرزندتان را تشویق کنید که به سعی و تلاش خود ادامه دهد

اگر کودک شما در کاری با شکست مواجه شود، کمک کنید تا بفهمد که همه افراد ممکن است اشتباه کنند. اینکه شما کاری را برای اولین بار نتوانید انجام دهید، قابل قبول است. شما می توانید چند نمونه از شکست های خود یا کارهایی که نیاز به سعی و تلاش مداوم داشته اید را با او به اشتراک بگذارید.

اعتماد به نفس را در توانایی خودتان الگوسازی کنید

وقتی که اعتماد به نفس مطرح می شود، می توانید یک الگو باشید. می توانید با فرزندتان درباره تلاش هایی که برای موفقیت در کاری انجام می دهید صحبت کنید. اگر در کارتان موفقیت حاصل نشد، می توانید در انعطاف پذیر بودن یک الگو باشید و به او بگویید قرار است برای بار دوم چه کاری انجام دهید. شما همچنین می توانید درباره کارهایی که انجام دادنشان سخت یا ترسناک است با او گفتگو کنید. این کار به کودک شما نشان می دهد که شما نیز زمان هایی بوده است که به اعتماد به نفس نیاز داشته اید.

فرزندتان را به عمل با اعتماد به نفس تشویق کنید

راهکارهای ایجاد اعتماد به نفس در  نوجوانان

اعتماد به نفس در نوجوانان

عمل با اعتماد به نفس اولین گام برای ایجاد حس اعتماد به نفس است. بنابراین، به او پیشنهاد کنید که ارتباط چشمی با دیگران برقرار کند، نترس باشد، کاری را که دوست دارد انجام دهد، روی کارهایی که نمی تواند انجام دهد تمرکز نکند و از موقعیت های نامناسب بر حذر باشد.

مهارت های اجتماعی را تمرین کنید

اگر کودک شما در موقعیت های اجتماعی دچار اضطراب می شود، ممکن است نیازمند به راهنمایی های شما باشد. به عنوان مثال، حالت بدن، لبخند زدن، ارتباط با دیگران نشان دادن علاقه به فعالیت های دیگران و ملحق شدن به گفتگوها می تواند به ایجاد اعتماد به نفس کمک کند.

تلاش های فرزندتان را تحسین کنید

اگر یک امتحان، مصاحبه یا بازی همان طوری که کودک شما انتظار دارد نتیجه ندهد، سعی کنید او را به خاطر تلاش ها و کوشش هایی که در آن زمینه انجام داده است مورد ستایش قرار دهید و نتیجه کار برایتان مهم نباشد. شما می توانید ایده هایی برای او مطرح کنید که برای بار دوم طور دیگری آن کار را انجام دهد.

 چه خطراتی اعتماد به نفس نوجوانان را تهدید می کند؟

اگر شما، فرزندتان و سایر افرادی که مورد احترام او هستند، به جای تمرکز روی تلاش فردی به نتیجه کارش توجه داشته باشید، ممکن است اعتماد به نفس فرزندتان در معرض خطر قرار گیرد. اگر نتیجه کار شکست باشد، مثلاً یک نتیجه امتحانی ضعیف یا باخت یک فینال بزرگ می تواند برای او به منزله پایان جهان باشد. اما اگر کودک شما بداند که شما بیشتر برای تلاش او ارزش قائل هستید، این مسئله می تواند ضربه شکست را کمتر کند.
همچنین، تغییرات جسمی در دوران نوجوانی روی اعتماد به نفس نوجوانان تأثیر دارد. اگر نوجوانان درباره بدنشان حس خودآگاهی داشته باشند، این موضوع می تواند به طور کلی روی اعتماد به نفس و چگونگی احساس آنها درباره خودشان اثرگذار باشد. قلدری کردن یا فشار هم سالان همانند سایر عوامل می تواند اعتماد به نفس را تحت تأثیر قرار دهد.

 

چگونه از دیگران برای ایجاد حس اعتماد به نفس در نوجوانان کمک بگیریم؟

 اگر اعتماد به نفس فرزندتان ناگهان تغییر کند یا اعتماد به نفس پایین مانع انجام دادن کارهای جدید شود، اولین گام مثبت گفتگو کردن با اوست. این روش کمک می کند تا بفهمید چه اتفاقی برای او می افتد. اگر شما به تنهایی قادر به کمک نیستید، کمک خواستن از یک معلم، مشاور مدرسه یا روان شناس ممکن است ایده خوبی باشد.برگرفته از:raisingchildren

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌بندی کتاب‌ها